Dichter op de Deel - Tentoonstelling

Een middag vol poëzie & muziek

Op zondag 26 mei 2013 - 14.00 uur
Op de deel van een stelpboerderij in Exmorra

Tentoonstelling

Tjitske AndriesseTijdens Dichter op de Deel zal beeldend werk te zien zijn van beeldend kunstenares Tjitske Andriesse. Zij is geboren in Leeuwarden en woont en werkt in Workum.
Tjitske Andriesse is lid van de kunstenaarsvereniging Kunst te Workum.
Het werk dat wordt getoond in de deel bestaat o.a. uit een aantal papierwerken die fotografisch weergegeven zijn. Soorten licht spelen een belangrijke rol in deze foto’s, zowel zonlicht als verglijdend licht.

dag dag - rolt ie niet op ons toe - als de tong van de wind over bladeren - de dag - over de wegen met het vrachtverkeer - start wordt aangeklikt - hij begint te spreken door deuren en ramen - hoor je niet in messen en vorken - die verlengden van handen in alle toonaarden - de ketelmuziek van de stad - en probeer ik niet - dat hele ding van een dag vast te pakken - zoals ik opveer bij het afscheid van een vriend - wanneer de merels aankondigen - in staccato dat ie vertrekt - het laatste licht ten afscheid - tafels en stoelen aantipt van terrassen - en wanneer hij zijn gloeiende overjas - zwiert over de schouders - laat hij dan niet - nog even torens en flats ontsteken - in vuur en vlam, niet wegbenen in rood - dan volgt de nacht