Dichter op de Deel - Tentoonstelling

Een middag vol poëzie & muziek

Op de deel van een stelpboerderij in Exmorra

Tentoonstelling

Tijdens Dichter op de Deel zal beeldend werk te zien zijn van Anne Feddema

11_annefeddemaAnne Feddema is beeldend kunstenaar, dichter en columnist.
Op het moment werkt hij aan een serie werken op papier, doek en hout, gebaseerd op het korte leven van Kaspar Hauser. Een keuze hieruit, en uit een vorige serie, Kuiertochten fan Tsjaikovski (Wandelingen van Tsjaikovski) zal te zien zijn tijdens Dichter op de Deel.

Anne Feddema exposeerde in musea in binnen- en buitenland, waaronder het Groninger en Fries Museum en Museum Belvédère.

Werk van hem is onder meer te vinden in collecties van de Friesland Bank, de ABN-AMRO Bank, het Fries Museum en van diverse particulieren.

Hij schrijft in het Fries en in het Nederlands. Poëzietitels van Anne Feddema zijn: Slapstickiepenbierings’ (1997) en Reidhintsje op ‘e Styx, waarvoor hij in 2009 de Gysbert Japicxprijs ontving.

dag dag - rolt ie niet op ons toe - als de tong van de wind over bladeren - de dag - over de wegen met het vrachtverkeer - start wordt aangeklikt - hij begint te spreken door deuren en ramen - hoor je niet in messen en vorken - die verlengden van handen in alle toonaarden - de ketelmuziek van de stad - en probeer ik niet - dat hele ding van een dag vast te pakken - zoals ik opveer bij het afscheid van een vriend - wanneer de merels aankondigen - in staccato dat ie vertrekt - het laatste licht ten afscheid - tafels en stoelen aantipt van terrassen - en wanneer hij zijn gloeiende overjas - zwiert over de schouders - laat hij dan niet - nog even torens en flats ontsteken - in vuur en vlam, niet wegbenen in rood - dan volgt de nacht